PSIHOLOGIA COPILULUI

Formare intensivă

Pentru cine

Înțelegerea corectă a nevoilor, limitelor și etapelor de dezvoltare a copilului este importantă pentru a construi o viață interioară și exterioară armonioasă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Pentru că schimbările sociale, culturale și tehnologice din ultimele decenii au creat generații noi de părinți, psihologi și pedagogi influențați în mod nesănătos de experimentele psihologiei de masă, ducând la tot mai mulți tineri care nu își mai găsesc locul în lume, care suferă de depresii și psihoze, care sunt dependenți de droguri, care nu mai au empatie sau autocontrol, o formare de clarificare a fost solicitată din partea noastră de mulți părinți și profesioniști.
Programul de formare reprezintă o specializare aprofundată destinată celor care doresc o abordare mai complexă și concretă asupra psihologiei copilului din perspectiva etapelor de dezvoltare și nevoilor specifice lor. Această formare este foarte utilă și absolvenților formărilor noastre anterioare, de autocunoaștere, dezvoltare, traineri sau consilieri, dar și psihologilor, părinților sau medicilor.

Cum

Formarea “Psihologia copilului” se desfășoară online, pe o perioadă de trei ani, în douăsprezece module de o zi.

Program

Întâlnirile au loc la sfârșit de săptămână, online, aproximativ din trei în trei luni, sâmbătă, între orele 10:00 și 17:30.

Datele cursurilor sunt stabilite în avans pentru toate modulele, datorită specificului activității fiind importantă parcurgerea în ordine a tuturor modulelor.

Programul training-ului “Psihologia copilului” cuprinde paisprezece module:

1. Cine este copilul? Sarcina și viața intrauterină.

2. Copilăria ca etapă a vârstelor vieții.

3. Copilăria mică: primii 2 ani. Încrederea în lume.

4. Copilăria mică: trei-cinci ani. Independența.

5. Copilăria medie: cinci-șase ani. Autocontrolul.

6. Copilăria medie: șapte-opt ani. Adaptarea și rezistența la frustrare.

7. Copilăria medie: opt-zece ani. Logica și respectul.

8. Copilăria mare: zece-doisprezece ani. Empatia.

9. Copilăria mare: pubertatea. Încrederea în sine.

10. Adolescența: cincisprezece-șaptesprezece ani. Locul meu, limitele mele.

11.Adolescența: optsprezece-douăzeci de ani. Identitate și personalitate.

12. Regatul propriu în lume. Independența și sensul vieții.

13. A fi părinte în dezvoltarea personală.

14. Rolul generațiilor – darul și păcatul strămoșilor.

Programare module:

Grupul 1: 2010-2013 (încheiat).

Grupul 2: 5.10.2024; 9 / 18.01.2025; 10 / 05.04.2025; 11 / 28.06.2025; 12 / 11.10.2025; 13 / 17.01.2026; 14 / 04.04.2026 (final).

Grupul 3: începând cu toamna 2028.

Unde

Formarea are loc online, pe platforma Zoom. În cazul în care nu puteți participa la unul dintre modulele formării, există posibilitatea de a recupera modulul pierdut prin programarea a doua sesiuni individuale de 50 minute în cadrul cărora veți parcurge temele fundamentale ale cursului respectiv cu domnul profesor Stănculescu, pentru a nu rămâne în urmă față de colegii de grupă.

Structura

Formarea este bazată pe deprinderea unor tehnici și metode practice de lucru individual și de grup cu copiii biologici și cu copiii din sufletele adulților din jur.

Costuri

Contribuția de participare este de 350 lei/ persoană/ modul intensiv de sâmbătă.

Înscrieri

Înscrierea la programul de formare se face la inscrieri@sebastianstanculescu.ro.

Pentru mai multe informații trimiteți un email la adresa contact@sebastianstanculescu.ro

Toate formările sunt proprietatea noastră exclusivă, fiind protejate de legile dreptului de autor, confidențialitate și protecția datelor Legea nr. 8/1996 (reublicată); Directiva CE 24/2006 și Legea nr. 363/2018. Nicio înregistrare audio sau video a conținuturilor nu este permisă participanților pentru protejarea confidențialității colegilor de grup și a copyright-ului deținut de Prof.  Dr.  Sebastian Stănculescu.

Training-ul nu reprezintă o formă de terapie de grup sau o formare profesională, neavând credite profesionale aferente.