CONSILIERI

Formare pentru consiliere și dezvoltare personală

Pentru cine

Programul reprezintă o specializare suplimentară pentru consilierii care doresc o abordare mai profundă și concretă a lucrului individual cu clienții. În această perspectivă vom vorbi despre procesele psihice, cadrul consilierii și impulsurile individuale și care este modul în care un formator se poate școli în susținerea eficientă și profundă a beneficiarilor serviciilor sale.

Certificatul de consilier dezvoltare personală emis de autoritățile naționale pentru formarea adulților sau licența în psihologie/sociologie și dreptul de liberă practică sunt necesare pentru a putea oferi servicii de consiliere conform legislației românești în vigoare. Formarea noastră nu asigură nicio certificare în acest sens, recomandând celor care doresc să profeseze concret în acest domeniu fără a avea atestările profesionale anterior înscrierii să obțină diploma de consilier sau formările echivalente pe parcursul cursului.

Cum

Formarea se desfășoară pe o perioadă de un an și jumătate, în șapte module. În cadrul acestora vom învăța cum putem susține cel mai bine dezvoltarea personală a participanților la activitățile noastre, pentru a fi de un real folos în viața lor.

De ce

Mulți oameni își doresc servicii de consiliere în ultimii ani. Mulți traineri și persoane care își doresc să înceapă un drum de coordonare de activități simt nevoia de a aduce impulsuri morale și profunde în munca lor individuală, astfel că își caută metode de lucru și tehnici care să susțină activitatea lor atât din perspectivă practică, cât și morală. Ce fel de forțe acționează în sufletul omului? Cum sunt susținuți clienții pentru a-și găsi sensul vieții lor? Ce proces trebuie creat pentru a susține o transformare autentică în cadrul unui proces de consiliere? Acestea sunt întrebări la care acest curs va răspunde în mod practic prin exersarea abilităților concrete care vin în întâmpinarea acestor preocupări.

Program

Întâlnirile au loc la sfârșit de săptămână, aproximativ din trei în trei luni. Training-ul se desfășoară sâmbăta și duminica, cu programul între orele 10:00 și 17:00/10:00 si 13:00.

Datele cursurilor sunt stabilite în avans pentru toate modulele, datorită specificului activității fiind importantă parcurgerea în ordine a tuturor modulelor.

Programul training-ului conține șapte module.

Programare module:

Grupul 1: 2017-2019 (încheiat);

Grupul 2 incepând cu 11-12 februarie 2024.

Unde

Formarea are loc online, pe platforma Zoom și în București, la sediul nostru, în zona Piața Victoriei.

În cazul în care nu puteți participa la unul dintre modulele formării, există posibilitatea de a recupera modulul pierdut cu o altă grupă, peste unul sau doi ani, sau prin programarea a doua sesiuni individuale de 50 minute în cadrul cărora veți parcurge temele fundamentale ale cursului respectiv cu domnul profesor Stănculescu, pentru a nu rămâne în urmă față de colegii dvs. de grupă.

Structura

Formarea pentru consilieri este bazată pe găsirea unor metode practice de lucru individual cu clienții si beneficiarii. Structura este de șapte module de weekend.

1. Cine este consilierul? Cadrul, identitatea și limitele personale. Transfer / contratransfer, Umbra și dezvoltarea personală a consilierului. Diagnosticul și patologia psihică. Studii de caz.

2. Cine este consiliatul? Reguli și limite. Moralitatea și banii. Îndrumare și călăuzire sau manipulare. Studii de caz.

3. Lucrul cu motivația și voința în munca individuală. Depresia și tratarea ei. Metode de intervenție în lucrul cu depresia. Fobiile și anxietatea.

4. Educarea gândirii logice și lucrul cu inteligențele practice. Psihozele și tratarea lor. Schizofrenia. Metode de intervenție în lucrul cu tendințele din spectrul psihotic.

5. Tulburările comportamentale. Tulburările spirituale. Modalități de intervenție și studii de caz.

6. Imaginea de sine și concepțiile de viață în lucrul cu clienții. Dezvoltarea copilului. Modificarea concepțiilor fundamentale și metode de intervenție în schimbarea imaginii de sine.

7. Individualitatea și puterea interioară. Întărirea forței eului în lucrul individual și exerciții de intervenție susținută. Libertatea și individualitatea în social și familie.

Costuri

Contribuția de participare este de 550 lei/persoană/modul de weekend.

La fiecare grupă există un loc gratuit acoperit din sponsorizări pentru studenți și două locuri reduse (250 lei) pentru situații financiare dificile.

Fiecare grupă se completează în funcție de numărul de solicitări și de disponibilitatea trainerului.

Moderare

Trainingul este realizat în grupe mici cu un singur moderator, datorită dorinței de eficientiza procesul de formare și managementul timpului destinat împărtășirilor și exercițiilor individuale și pe grupe.

Înscrieri

Înscrierea la programul de formare se face la inscrieri@sebastianstanculescu.ro.

Pentru mai multe informații trimiteți un email la adresa contact@sebastianstanculescu.ro

Toate formările sunt proprietarea noastră exclusivă, fiind protejate de legile dreptului de autor, confidențialitate și protecția datelor Legea nr. 8/1996 (reublicată); Directiva CE 24/2006 și Legea nr. 363/2018.

Nicio înregistrare audio sau video a conținuturilor nu este permisă participanților pentru protejarea confidențialității colegilor de grup și copyright-ului deținut de Prof  dr  Sebastian Stănculescu.

Training-ul nu reprezintă o formă de terapie de grup sau o formare profesională, neavând credite profesionale aferente.