TRAINERI

Formare pentru traineri

Pentru cine

Programul presupune o specializare suplimentară pentru trainerii, formatorii sau consilierii care doresc să coordoneze grupuri mici, medii sau mari în training sau dezvoltare personală și doresc o abordare mai profundă a realităților sociale și a interacțiunilor de grup. În această perspectivă vom vorbi despre forțele sufletești, energia grupului și impulsurile care se manifestă în cadrul trainingurilor și care este modul în care un formator se poate școli în cunoașterea și moderarea acestora în cadrul unei formări pe care o susține.

Certificatul de formator emis de autoritățile naționale pentru formarea adulților sau licența în psihologie/sociologie sunt necesare pentru a putea coordona grupuri conform legislației românești în vigoare. Formarea noastră nu asigură nicio certificare în acest sens, recomandând celor care doresc să lucreze cu grupuri să obțină diploma de trainer sau formator pe parcursul cursului.

Cum

Formarea se desfășoară pe o perioadă de un an și jumătate, în șapte module. În cadrul acestora se va lucra cu exersarea unor tehnici de dezvoltare a unor noi abilități sociale și spirituale, pentru a învăța cum putem susține cel mai bine dezvoltarea personală a participanților la activitățile noastre, pentru a fi de un real folos în viața lor.

De ce

Tot mai mulți oameni sunt preocupați în ultima vreme de forțele care acționează în cadrul grupurilor. Mulți traineri și oameni care își doresc să înceapă un drum de coordonare de activități simt nevoia de a aduce impulsuri morale și profunde în munca lor cu grupuri, astfel că își caută metode de lucru și tehnici care să susțină activitatea lor și din perspectivă spiritual-morală. Ce fel de forțe acționează în partea întunecată a umbrelor și dublurilor oamenilor în cadrul unei formări? Cum se consolidează empatia și coeziunea într-un grup? Ce proces trebuie creat pentru a susține o transformare autentică în cadrul unui proces de grup? Acestea sunt întrebări la care acest curs va răspunde în mod practic prin exersarea abilităților concrete care vin în întâmpinarea acestor preocupări.

Program

Canion-Horoaba-1 Întâlnirile au loc la sfârșit de săptămână, din trei în trei luni, cu grupe de maxim optsprezece participanți. Training-ul se desfășoară sâmbăta și duminica, cuprinzând 10 ore de formare, cu programul între orele 10:00 și 17:30/10:00 si 13:30.

Datele cursurilor sunt stabilite în avans pentru toate modulele, datorită specificului activității fiind importantă parcurgerea în ordine a tuturor modulelor.

Programul training-ului conține șapte module.

Programare module:

Grupul 1: 2012-2014 (încheiat);

Grupul 2: 2017-2019 (încheiat);

Programarea urmatorului grup pentru București va fi anunțată in toamna 2023.

Structură training grupuri

1. Ce este un grup și cum planificăm un eveniment? Temperamentele și personalitatea participanților. Emoțiile și afectivitatea în coordonarea grupurilor;

2. De la obiective la dezvoltarea personală. Pașii concreți ai planului unei formări și lansarea unui impuls. Inițiativa și voința – educarea voinței;

3. Exersarea și gestionarea relațiilor sufletești dintre participanți. Dublul și transformarea în grupuri;

4. Umbrele și reactivitatea în grup. Gestionarea conflictelor și situațiilor tensionate. Armonia și empatia – coeziunea și susținerea în grupuri;

5. Inspirația și structura unei activități. Idealurile și perspectiva în coordonarea unui grup;

6. Forțele sufletești și spirituale care susțin un grup. Înțelepciunea și experiențele de viață în formările de grup;

7. Libertatea și individualitatea participanților la grupuri de dezvoltare. Idealurile și misiunea unei formări din perspectiva coordonatorilor și facilitatorilor.

Costuri

lumanareContrbuția de participare este de 550 lei/persoană/modul de weekend. La fiecare grupă există unloc gratuit acoperit din sponsorizări pentru studenți și două locuri reduse (320 lei) pentru cei care au situații financiare dificile. Puteți apela cu încredere la locul gratuit sau la locurile cu taxă redusă, în limita disponibilității acestora. În acest sens este necesară o discuție personală cu coordonatorul.

Fiecare grupă se completează în funcție de numărul de solicitări și de disponibilitatea trainerului.

Unde

Formarea are loc online, pe platforma Zoom și în București, la sediul nostru, în zona Piața Victoriei.

În cazul în care nu puteți participa la unul dintre modulele formării, există posibilitatea de a recupera modulul pierdut cu o altă grupă, peste unul sau doi ani, sau prin programarea a doua sesiuni individuale de 50 minute în cadrul cărora veți parcurge temele fundamentale ale cursului respectiv cu domnul profesor Stănculescu, pentru a nu rămâne în urmă față de colegii dvs. de grupă.

Moderare

Trainingul este realizat în grupe mici cu un singur moderator, datorită dorinței de eficientiza procesul de formare și managementul timpului destinat împărtășirilor și exercițiilor individuale și pe grupe.

Înscrieri

Înscrierea se face prin trimiterea unui email la contact@sebastianstanculescu.com

Toate formările sunt proprietarea noastră exclusivă, fiind protejate de legile dreptului de autor, confidențialitate și protecția datelor Legea nr. 8/1996 (reublicată); Directiva CE 24/2006 și Legea nr. 363/2018.

Nicio înregistrare audio sau video a conținuturilor nu este permisă participanților pentru protejarea confidențialității colegilor de grup și copyright-ului deținut de Prof  dr  Sebastian Stănculescu.

Training-ul nu reprezintă o formă de terapie de grup sau o formare profesională, neavând credite profesionale aferente.