CONSILIERI

Formare în consiliere

Pentru cine

Programul presupune o specializare suplimentară pentru consilierii care doresc o abordare mai profundă asupra lucrului individual cu clienții. În această perspectivă vom vorbi despre forțele sufletești, cadrul consilierii și impulsurile individuale și care este modul în care un formator se poate școli în susținerea eficientă și profundă a beneficiarilor serviciilor sale.

Certificatul de consilier dezvoltare personală emis de autoritățile naționale pentru formarea adulților sau licența în psihologie/sociologie și dreptul de liberă practică sunt necesare pentru a putea oferi servicii de consiliere conform legislației românești în vigoare. Formarea noastră nu asigură nicio certificare în acest sens, recomandând celor care doresc să profeseze concret în acest domeniu fără a avea atestările profesionale anterior înscrierii să obțină diploma de consilier sau formările echivalente pe parcursul cursului.

Cum

Formarea se desfășoară pe o perioadă de un an și jumătate, în șapte module. În cadrul acestora vom învăța cum putem susține cel mai bine dezvoltarea personală a participanților la activitățile noastre, pentru a fi de un real folos în viața lor.

De ce

Mulți oameni își doresc servicii de consiliere în ultimii ani. Mulți traineri și oameni care își doresc să înceapă un drum de coordonare de activități simt nevoia de a aduce impulsuri morale și profunde în munca lor individuală, astfel că își caută metode de lucru și tehnici care să susțină activitatea lor și din perspectivă spiritual-morală. Ce fel de forțe acționează în sufletul omului? Cum sunt susținuți clienții pentru a-și găsi sensul vieții lor? Ce proces trebuie creat pentru a susține o transformare autentică în cadrul unui proces de consiliere? Acestea sunt întrebări la care acest curs va răspunde în mod practic prin exersarea abilităților concrete care vin în întâmpinarea acestor preocupări.

Program

Canion-Horoaba-1 Întâlnirile au loc la sfârșit de săptămână, aproximativ din trei în trei luni, cu grupe de maxim optsprezece participanți. Training-ul se desfășoară sâmbăta și duminica, cuprinzând 10 ore de formare, cu programul între orele 10:00 și 17:30/10:00 si 14:00.

Datele cursurilor sunt stabilite în avans pentru toate modulele, datorită specificului activității fiind importantă parcurgerea în ordine a tuturor modulelor.

Programul training-ului conține șapte module.

Programare module:

Grup 1: 1- 3-4.11.2018, 2 – 26-27.01.2019, 3 – 6-7.04.2019, 4 – 15-16.06.2019, 5 – 5-6.10.2019, 6 – 25-26.01.2020, 7 – 9-10.05.2020.

Grupul II incepe din 29-30 oct. 2022.

Structură training activități individuale

Formarea pentru consilieri este bazată pe găsirea unor metode practice de lucru individual cu clienții si beneficiarii. Structura este de șapte module de weekend.

Tematica:

1. Cine este consilierul? Cadrul, identitatea și limitele personale. Transfer / contratransfer, Umbra și dezvoltarea personală a consilierului. Diagnosticul și patologia psihică. Studii de caz.

2. Cine este consiliatul? Reguli și limite. Moralitatea și banii. Îndrumare și călăuzire sau manipulare. Studii de caz.

3. Lucrul cu motivația și voința în munca individuală. Depresia și tratarea ei. Metode de intervenție în lucrul cu depresia.

4. Educarea gândirii logice și lucrul cu inteligențele practice. Psihozele și tratarea lor. Metode de intervenție în lucrul cu tendințele din spectrul psihotic.

5. Tulburările de personalitate. Tulburările comportamentale. Tulburările spirituale. Modalități de intervenție și studii de caz.

6. Imaginea de sine și concepțiile de viață în lucrul cu clienții. Modificarea concepțiilor fundamentale și metode de intervenție în schimbarea imaginii de sine.

7. Individualitatea și puterea interioară. Întărirea forței eului în lucrul individual și exerciții de intervenție susținută. Libertatea și individualitatea în social și familie.

Costuri

lumanareContrbuția de participare este de 450 lei/persoană/modul de weekend.

Înscrierile până pe 31.10.2018 au reducere 100 lei.

La fiecare grupă există un loc gratuit acoperit din sponsorizări pentru studenți și două locuri reduse (210 lei) pentru situații financiare dificile. Puteți apela cu încredere la locul gratuit sau la locurile cu taxă redusă, în limita disponibilității acestora. În acest sens este necesară o discuție personală cu coordonatorul formării.

Fiecare grupă se completează în funcție de numărul de solicitări și de disponibilitatea trainerului.

Moderare

Trainingul este realizat în grupe mici cu un singur moderator, datorită dorinței de eficientiza procesul de formare și managementul timpului destinat împărtășirilor și exercițiilor individuale și pe grupe.

Înscrieri

Înscrierea la programul de formare se face la inscrieri@sebastianstanculescu.ro.

Pentru mai multe informații trimiteți un email la adresa contact@sebastianstanculescu.ro

Training-ul nu reprezintă o formare profesională.